”Alla får veta vad jag verkligen tycker”

Den norska skidlegendaren Petter Northug skriver en självbiografi om sitt liv och sin karriär. Något som uppmärksammas i både DN och Aftonbladet.

– Det finns många experter, sådana som förstår sig på allt, i Sverige. De har varit duktiga på att berätta för omvärlden hur jag fungerar, vilka mina drivkrafter är och vad som motiverar mig. Nu är det dags att alla får veta vad jag verkligen tycker, tänker och känner. Jag kommer också att ägna ett kapitel speciellt till svenskarna, säger Petter Northug.

Boken, som ges ut i höst, kommer att handla mycket om vägen till toppen. Petter Northug, som planerar att avsluta sin karriär nästa år, har tillhört världseliten länge och i såväl klassisk som fri stil. Med fyra medaljer i OS och sexton i VM är han en av de främsta inom sin sport genom tiderna.

– Jag tror att boken både kommer att överraska och röra upp många känslor. Därför har jag bestämt mig för att ingen kommer att få läsa boken innan den finns i bokhandeln, jag vill att det ska bli något mellan läsaren och mig. Det här blir min första och enda biografi, så jag vill göra det rätt, fortsätter Northug.

Boken, som skrivs tillsammans med den norska författaren Jonas Forsang, beräknas nå handeln i Norge i oktober. Mondial ger ut boken i Sverige kort därefter.

Fler nyheter

Sommar 2019

7 maj 2019

The Hills

15 januari 2019