Red Rooster

Matlagning i Harlem

Marcus Samuelsson föddes i en by i Etiopien och växte upp utanför Göteborg. Vid 17 års ålder slutade han med fotbollen och bestämde sig för att satsa allt på att bli köksmästare. Sju år senare utnämndes han till New Yorks bäste kock.

Han har drivit ett flertal krogar, men det är Red Rooster i Harlem som varit hans bas de senaste åren. Det är där han blandar smaker från hela världen till något helt unikt – något han nu delar med sig av för första gången i denna fantastiska kokbok som spänner över en hel karriär.

Marcus tar oss med på en resa världen över och lär oss laga Harlemklassiker som Brown Butter Biscuits, Chicken and Waffle, Killer Collards, och munkar med sötpotatiscreme. Recepten varvas med essäer som förmedlar såväl historier som smaker från Harlems gator.

Utgivning: 2017-11-01
Format: Inbunden
Formgivare: Miroslav Sokcic
Översättare: Sandra Medin
ISBN: 978-91-88671-07-3

Köp på Adlibris eller Bokus

Marcus Samuelsson (f. 1970) är verksam i Harlem, New York, och är en av Sveriges mest internationellt erkända kockar.

Läs mer