Varning för mat

Om hur något livsviktigt har blivit livsfarligt

Sockerfritt, fettfritt, glutenfritt, laktosfritt, fritt från animaliskt, fritt från tillsatser, fritt från soja, fritt från kolhydrater, fritt från … mat?

Vårt förhållande till mat avslöjar mycket om oss själva och vår tid. I Varning för mat samlas matskribenter, journalister, forskare och experter för att reda ut hur mat gick från att vara något livsnödvändigt till att betraktas som något potentiellt livsfarligt.

Varför äter somliga bara rå mat? Är måltidens gemenskap hotad när alla runt bordet följer sin egen diet? Vad säger dieten om din sociala status? Hur kan föräldrar undvika att sprida sin mat-oro till barnen? Vilken roll spelar medierna, matlarmen och filterbubblorna för vår syn på mat? Kan vi lita på forskningen?

Medverkande skribenter: Amina Manzoor • Carl Cederström • Claude Fischler • Daniel Rydén • Ebbe Schön • Emanuel Karlsten • Emma Frans • Jenny Damberg • Jonas Engman • Katrine Marçal • Pelle Pelters • Po Tidholm • Sara Ask • Ulf Karl Olov Nilsson

ISBN: 978-91-88671-22-6
Utgivning: 15 januari 2018
Formgivare: Gustav Schiring

Köp på Adlibris eller Bokus

Jenny Jewert är skribent, författare och filmproducent med fokus på miljö, vetenskap och politik.

Läs mer