"En elegant och lustfylld bok som är genomarbetad i alla detaljer. Också den tillhörande kassetten ger prov på ett strålande hantverk värdigt dryckernas dryck. Detta är ett bokverk som kommer att åldras med stil."
Motivering till priset Svensk Bokkonst 2021
»Jag har älskat champagne så länge jag kan minnas. Champagne kan vara så gott att fiender sluter fred med varandra. Champagne kan få klockor att stanna och champagne kan få livströtta uppgivna individer att kvittra om livets storhet. Den perfekta champagnen är bubblande lycka i ett glas.«
Richard Juhlin är den främste champagneexperten genom tiderna. Han har under drygt fyra decennier gått igenom alla kvarvarande och viktiga champagner i samma anda som Carl von Linné gjorde med växtriket för mer än tvåhundrafemtio år sedan. Resultatet är hans Magnum Opus, en bok som kartlägger över 13 000 olika champagner och berättar allt du behöver veta om drycken.
Boken är formgiven av Frankenstein Studio, med bilder tagna av Pål Allan och Fredrik Skogkvist, samt unika illustrationer av Jayde Cardinalli. I den finns också tio exklusiva recept av Tommy Myllymäki.
Boken kommer ut i tre olika utföranden, alla tryckta i Italien:
- Standardutgåvan. 185*245 mm.
- Deluxeutgåvan. 280*370 mm. Den väger över tre kilo, kommer i ett grönt kartonnage och är placerat i en förgylld bokkasset.
- Samlarutgåvan, som enbart finns i 500 numrerade och signerade exemplar. I denna bibliofilutgåva är boken inbyggd i ett handgjort korkhölje och levereras med ett personligt brev från Richard, medlemskap i Champagne Club och ett unikt anteckningsblock för egna provningar.
*
Vinnare av Svensk Bokkonst 2021
Guldägget för bästa förpackningsdesign 2022
Best French Wine Book i Gourmand Awards 2022
Wine Author of the Year i Gourmand Awards 2022
Bästa vinbok i Årets Svenska Måltidslitteratur 2022
Richard Juhlin är världens ledande champagneexpert.
Gå med i vår epost-lista för att få uppdateringar om boksläpp och evenemang
Copyright © 2019 Mondial. Webbsida av Oakwood.