Red Rooster

Marcus Samuelsson

"Samuelssons oortodoxa ’Red Rooster’ är ett litterärt kärleksbrev till Harlem. Han går bortom recepten för att skriva en hyllning till området – dess människor, platser och problem – som formade honom."

Vanity Fair

Marcus Samuelsson föddes i en by i Etiopien och växte upp utanför Göteborg. Vid 17 års ålder slutade han med fotbollen och bestämde sig för att satsa allt på att bli köksmästare. Sju år senare utnämndes han till New Yorks bäste kock.

Han har drivit ett flertal krogar, men det är Red Rooster i Harlem som varit hans bas de senaste åren. Det är där han blandar smaker från hela världen till något helt unikt – något han nu delar med sig av för första gången i denna fantastiska kokbok som spänner över en hel karriär.

Marcus tar oss med på en resa världen över och lär oss laga Harlemklassiker som Brown Butter Biscuits, Chicken and Waffle, Killer Collards, och munkar med sötpotatiscreme. Recepten varvas med essäer som förmedlar såväl historier som smaker från Harlems gator.

Utgivning: 01/11/2017
Format: Inbunden
Formgivare: Miroslav Sokcic
ISBN: 978-91-88671-07-3

Marcus Samuelsson

Marcus Samuelsson är en av Sveriges mest internationellt erkända kockar.

Läs mer

Gå med i vår epost-lista för att få uppdateringar om boksläpp och evenemang

Jag har läst och godkänt villkoren.

Copyright © 2019 Mondial. Webbsida av Oakwood.