Alm avslöjar elitfotbollens mörka sidor

I april 2022 släpps Andreas Alms debutroman En av elva. Boken är en berättelse om fotbollens cyniska maktspel, om spelarnas roll som handelsvaror och om tränarens omöjliga uppgift med att dela ut sitt förtroende.

Andreas Alm är en av Sveriges mest meriterade fotbollstränare och idag tränare i danska Superligan och Odense Boldklub. Med boken En av elva belyser han de mer problematiska sidorna av elitfotbollen som han möter dagligen.

“Det är en berättelse du finner i en klubb nära dig, kanske är den också klubben i ditt hjärta. Den psykologiska tryggheten är under attack av den moderna fotbollen och att fly problemen är förgäves”, säger Andreas Alm.

Bokens handling kretsar kring fotbollstalangen Patrik, en lovande ung spelare vars framtid plötsligt sätts på spel då han knäcker benet på en lagkamrat. Boken skildrar också tränarens perspektiv i karaktären Josef, som försöker behålla jobbet genom att spela dom elva bästa spelarna – och vinna matcher – samtidigt som han slits mellan sportchef, styrelse, medier och supportrar.

“Jag skrev boken för att vädra ut ett dammigt skåp: sättet både idrotten och det kringliggande samhället hanterar den enorma psykiska press som är inbäddad i det vi håller på med. Jag har haft bästa möjliga tillgång till elitfotbollen de senaste 25 åren och sett den moderna fotbollen växa tillsammans med psykisk ohälsa, både som fenomen och realiteter”, säger Alm.

En av elva släpps den 18 april 2022.

För mer information, kontakta:
Emma Ulvaeus
MONDIAL
E-post: [email protected]
Tel: 0709 66 26 45

Bilder:
Omslag

Copyright © 2019 Mondial. Webbsida av Oakwood.