Sébastien Boudet om den nya boken MJÖL

"Mitt förlag säger att jag inte ska vara för revolutionär, att man fångar fler flugor med honung än med ättika, att jag skrämmer bort folk när jag låter förbannad.

Är det så? Blir du mer lockad att öppna den här boken om jag berättar att den innehåller mina bästa grundrecept på allt du kan göra med mjöl, mina vassaste baktips och vackra, inspirerande bilder? Må så vara, allt det kommer du att få. Men utöver det innehåller boken grundlig kunskap om råvaror, tekniker, kulturspannmål och inte minst porträtt av otroliga bönder som går i bräschen och är vår tids riktiga hjältar.

Jag har aldrig smörat och kommer aldrig att göra det. Jag har sagt samma sak i tjugo år nu: maten vi stoppar i oss är viktig. Det vi väljer att köpa och äta och de producenter vi väljer att stötta, påverkar mer än bara oss själva. Det påverkar naturen och miljön, det påverkar samhället och vi påverkar varandra. Vårt matsystem är trasigt i grunden, vi måste hjälpas åt för att laga det. Och det bästa av allt är att vi kan börja med att göra ljuvligt gott bröd och fantastisk mat på bra råvaror."

För mer information:

Emma Ulvaeus
MONDIAL
[email protected]
070 966 26 45

Pressmaterial

Läs mer om boken MJÖL

Copyright © 2019 Mondial. Webbsida av Oakwood.