Mondial deltar i Stockholms bokhelg 2022

Mondial är med på Stockholms bokhelg mellan den 19 och 22 maj 2022. Möt några av våra författare under 6 evenemang på olika platser i Stockholm! Vid varje evenemang finns möjlighet att köpa författarnas böcker.

stockholmsbokhelg.se hittar du alla evenemang som pågår runt om i Stockholm under bokhelgen.


19/5 - Kvinnorollen i olika tider – vem är en lyckad kvinna? 

Vad innebär det att vara en lyckad kvinna och hur påverkas det av den för stunden rådande tidsandan? Vad är under olika tider rätt respektive fel om man vill betraktas som en god kvinna och hur ser det ut i vårt eget tidevarv, när feminismen flyttat in på sociala media?

Välkommen på ett samtal om vad som ryms i kvinnorollen, rent allmänt och på sociala media. Deltar gör författarna Nina Wikner, som i vår romandebuterar med “Tribunalen” om Instagramfeminism, och Kristina Sandberg, vars romansvit om Maj behandlar kvinnorollen i olika decennier. 

Datum och tid: torsdag 19 maj kl. 17:30–18.30
Plats: NK bokhandel, Hamngatan 18-20, 111 47 Stockholm


20/5 - Från lagom till extrem – hur styr våra politiker Sverige?

Hur styrs Sverige? Utifrån fyra fallstudier – ekonomin, skolan, försvaret och invandringen – förklarar Carl Hamilton hur svenska beslutsfattare gått från lagom till extrema i sitt beslutsfattande och hur detta har lett till rakt motsatta resultat relativt vad som avsetts.

Välkommen på ett boksamtal utifrån boken ”De ofelbara: historien om tre decennier som förändrade Sverige” om hur den politiska styrningen av Sverige förändrats under de senaste tre decennierna – kanske det enda du behöver höra inför valet 2022.

Datum och tid: fredag 20 maj kl. 17.00–18.00
Plats: Gamla stans bokhandel, Stora Nygatan 7, 111 27 Stockholm


21/5 - Kultur och gemenskap – känslor inför ett mångkulturellt Sverige

Hur präglar kultur ett samhälle och vilken roll spelar den för den upplevda gemenskapen i ett land? Hur påverkas känslan hos en befolkning av två decenniers exceptionellt hög invandring och varför är detta svårt att adressera i den offentliga debatten?

Välkommen på ett boksamtal utifrån boken ”Saknad – på spaning efter landet inom oss”. Författarna Katarina Barrling och Cecilia Garme gör en resa i tid och rum och tar sig an ett ämne som få vågar närma sig på ett intellektuellt sätt.

Datum och tid: lördag 21 maj kl. 12.00–13.00
Plats: Gamla stans bokhandel, Stora Nygatan 7, 111 27 Stockholm


Frida Boisen och Kristina Hagström Ilievska Våga Våga

21/5 - Workshop: våga förändra med Frida Boisen och Kristina Hagström Ilievska

Vad hindrar oss från att förverkliga våra drömmar, att våga lite mer? Frida Boisen och Kristina Hagström Ilievska har skrivit boken ”Våga våga – Så får livet du vill ha”, som innehåller 200 tips på hur du går från dröm om förändring  till verklighet.

I den här workshopen delar de med sig av sina bästa tips och guidar publiken genom flera övningar i hur man använder sin superkraft att våga, att sluta grubbla för att börja göra!

Datum och tid: lördag 21 maj kl. 14.00–15.00
Plats: Ophelia, Mornington Hotel Stockholm City, Nybrogatan 53, 114 40 Stockholm


22/5 - Panelsamtal: Att skriva om samhällsförändring

Panelsamtal med bland andra Mondials författare Åsa Erlandsson (Drottninggatan) och Katarina Barrling och Cecilia Garme (Saknad) som även presenterar sina respektive böcker.

”Ibland liksom hejdar sig tiden ett slag och någonting alldeles oväntat sker. Världen förändrar sig varje dag men ibland blir den aldrig densamma mer”, skrev Alf Henriksson. Hur tar författare sig an att skriva om samhällsförändring såväl utifrån den enskilda människan som samhället i stort? På scen: Åsa Erlandsson, Katarina Barrling, Cecilia Garme, Johan Ehn, Arne Wickander och Anna Furumark (moderator).

Datum och tid: söndag 22 maj kl. 12.00–13.25
Plats: Sevenbomsalen, hörsal i Stadsmuseet i Stockholm, Ryssgården, 116 46 Stockholm

Mer information finns här.


22/5 - Det första fullbordade terrordådet riktat mot Sverige – hur var det möjligt och hur har det präglat oss?

Fredagen den 7 april 2017 stjäl Rakhmat Akilov en lastbil i centrala Stockholm. 40 sekunder senare är fem människor döda och över 100 personer har utsatts för mordförsök. Det första fullbordade terrordådet riktat mot Sverige är ett faktum.

Vad var det egentligen som hände, hur var det möjligt och hur har det förändrat Sverige? Välkommen på ett boksamtal med Åsa Erlandsson utifrån reportageboken ”Drottninggatan”, som utifrån hittills okända uppgifter och flera perspektiv redogör för ett attentat som blev en milstolpe i svensk nutidshistoria.

Datum och tid: söndag 22 maj kl. 18.00–19.00
Plats: Storkyrkan, Trångsund 1, 111 29 Stockholm


Frågor? Kontakta Anna Börjesson, [email protected]
Mer information: Stockholms bokhelg

Copyright © 2019 Mondial. Webbsida av Oakwood.