Niklas Strömstedt och Lars Lerin i nytt bokprojekt när katten Kerstin ger ut sina memoarer

Tillsammans med katten Kerstin har Niklas Strömstedt och Lars Lerin skapat boken Vid regnbågens slut finns en katt, en bok om en katts funderingar om livet, om allt från kärlek, vänskap, sorg och lycka till pirr och kurr i magen. 

“Det händer något speciellt när man betraktar människan och världen genom en katts ögon. Plötsligt framstår vi som ganska underliga varelser, som använder konstiga ord och bryr oss om udda saker. Med lite humor och självdistans blir även de stora frågorna i livet greppbara. Det har vi velat förmedla i Kerstins bok”, säger Niklas Strömstedt.

Katten Kerstin Strömstedt är ett stort namn på sociala medier. Hennes konto har växt explosionsartat under de senaste åren där hennes skarpsinniga humor och ordlekar har fått stor spridning och mycket kärlek från följarna. En av de som fattat tycke för Kerstin är Lars Lerin, som gjort de vackra illustrationerna till boken. 

“Jag har länge uppskattat Kerstins finurliga formuleringar och hennes livsfilosofi. Jag har själv katter och tycker mig se mycket av Kerstin i dem. Därför har det varit extra kul att skapa de här bilderna”, säger Lars Lerin.

Boken Vid regnbågens slut finns en katt omfattar såväl texter som musik. Nykomponerade “fredagssånger” har spelats in och kommer att släppas i september i samarbete med Universal Music, men redan på fredag släpps de två första singlarna. 

“Kerstins fredagssånger har blivit ett populärt inslag på hennes instagram och jag får ofta frågan om det finns noter till visorna, så det kändes naturligt att de skulle bli en del av bokprojektet också. Visorna är till stor del riktade till barn, men jag hoppas att även vuxna kommer att uppskatta dom”, säger Niklas. 

Vid regnbågens slut finns en katt släpps 13 september.

För mer information, kontakta:

Emma Ulvaeus
MONDIAL
[email protected]

070 966 26 45

Bilder:
Omslag
Pressbild

Copyright © 2019 Mondial. Webbsida av Oakwood.