Frida Lund släpper vinbok

Från A som i Avdramatisera till Ö som i Öva, öva, öva tar mat- och vinprofilen Frida Lund med oss på en vinresa som helt saknar pekpinnar. 

I nya boken Vin från A till Ö leder hon oss ut på de stora vinfälten och in i en härliga dimma av terroirer, smaker och nyanser där det enda som spelar roll är vad du gillar, inte hur mycket du vet. Efter två säsonger av Frida Lunds Youtube-succé Vin-TV släpps nu boken som på samma sätt hoppas kunna sänka trösklarna för alla som på något sätt intresserar sig för vad de dricker – på krogen, i köket eller på picknickfilten. 

“Du kanske känner precis som jag gjorde i början. Hur gör man? Det kan kännas stort och svårt men jag är levande bevis på att ett vinintresse inte behöver följas av en flerårig utbildning i nyanser och jäsningsprocesser. Vad som hälls ner i mitt vinglas är en av de roligaste sakerna att ta reda på och när du väl utrönat vad det är du tycker om så kommer bollen vara i rullning och den är ostoppbar", skriver Frida i bokens inledning.

Vin från A till Ö är en guide i hur man kan få ett groende vinintresse att växa och frodas. I grunden handlar det om hur du kan ta reda på mer om just det vinet du gillar mest, för ju mer du vet om vinet i ditt glas, desto mer njuter du av smakerna. “Vem som helst kan lära sig hur man bygger man en bra vingarderob, hur man vet vilket vin som passar till en god pilgrimsmussla eller hur man beställer vin på en flådig restaurang, det vill jag förmedla med den här boken”, säger Frida. 

Copyright © 2019 Mondial. Webbsida av Oakwood.